Cursusinfo

Mindfulness training:

In de mindfulnesstraining (stress reductie training) leer je hoe je met meer aandacht voor jezelf en met datgene wat zich aandient in het leven om kunt gaan. Je leert hoe je stress kan verminderen, hoe beter om te gaan met lastige emoties en hoe je dat kan accepteren wat niet te veranderen valt.
Uit onderzoek blijkt dat bij deelnemers aan een mindfulness training lichamelijke en psychische klachten afnemen. Deelnemers leren effectiever omgaan met stresssituaties, kunnen zich beter ontspannen en ervaren een hogere kwaliteit van leven.

De training kan zeer behulpzaam zijn als je op zoek bent naar meer ontspanning in je leven maar ook bij klachten zoals pijn, slaapproblemen, angstklachten, stemmingsklachten, vermoeidheidsklachten en burn-out.

Acht bijeenkomsten op de vrijdagmiddagen:
26 oktober, 2, 9, 16, 23, 30 november, 7 en 14 december 2018.
Tijdstip: van 14.30 – 17.00 uur.

Kosten: € 345,- (inclusief werkmap en CD’s). (Gespreide betaling is mogelijk).
In sommige gevallen is vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk.

Locatie: Yogastudio Yoga & Focus in Lent.

Aanmelden: telefonisch 024-3888802 of via info@natuurgeneeskunde-vanleendert.nl.

Twijfel je of de training voor jou geschikt is of wil je graag vooraf kennismaken dan ben je welkom voor een (gratis) intakegesprek telefonisch of in mijn praktijk. Indien het niet mogelijk of niet gewenst is een groepstraining te volgen is een individuele mindfulness training ook mogelijk.

Vergoeding van de training 

Er zijn een aantal zorgverzekeraars die in 2018 de mindfulness training vergoeden. Check je polis voor de precieze voorwaarden. Voorwaarde bij vergoeding is dat de training gegeven wordt door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 is. Ook zijn er steeds vaker bedrijven die de kosten (of een deel ervan) willen vergoeden. Voor meer informatie m.b.t. vergoedingen klik hier.

Workshop Mindful Schrijven:

Vind je eigen stem op papier!

Tijdens de workshop worden mindfulness oefeningen gecombineerd met creatieve schrijfoefeningen. De oefeningen helpen je om contact te maken met je lichaam en je belevingswereld. Vanuit mildheid met jezelf ga je al schrijvende ontdekken wat er in je leeft. Hierdoor leer je jezelf op een verassende en vaak inspirerende manier kennen. Ervaring met schrijven of mindfulness is geen vereiste om aan de workshop deel te nemen. Voor de mensen die een mindfulness training hebben gedaan kan het dienen als een verdieping en anders als een kennismaking ermee.

Op dit moment is er nog geen nieuwe datum gepland.

Wil je op de hoogte blijven van de workshops, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

De workshop wordt begeleid door mindfulness trainer Saskia van Leendert. Daarnaast is zij dichteres, treedt veelvuldig op met haar poëzie voordrachten en heeft twee dichtbundels gepubliceerd en de mindfulness bloemlezing ‘Mag ik je aandacht’ samengesteld i.s.m. Anne Speckens.

Voor meer informatie zie ook: www.saskiavanleendert.nl

 

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de nieuwe training of andere toekomstige trainingen kunt u een mail sturen via: contact

Speciaal voor bedrijven worden er op maat gemaakte les-programma’s / workshops / trainingen aangeboden op het gebied van stress-reductie en mindful teambuilding Voor meer informatie hierover kunt u contact met mij opnemen.