Werkwijze en achtergrond

Tijdens het eerste consult worden de klachten en de ziektegeschiedenis besproken. Vervolgens wordt een persoonlijk behandelplan gemaakt. Hierbij wordt gekeken welke natuurgeneeskundige en/of lichaamsgerichte methode het best aansluit bij de klachten. Dit behandelplan wordt samen met de patiënt besproken. Om het genezingsproces goed te begeleiden, vinden één of meerdere vervolgconsulten plaats.

In de therapie wordt niet alleen gekeken naar de symptomen maar ook wordt er gezocht naar de oorzaak van de klachten. Hierbij geldt het uitgangspunt dat ieder mens uniek is. Dezelfde klacht bij twee verschillende mensen kan een geheel andere oorzaak hebben en dient dan dus ook verschillend behandeld te worden. Om dit te kunnen realiseren, maak ik gebruik van diverse behandelmethoden en natuurlijke geneesmiddelen.

Ik ben van mening dat de reguliere geneeskunde en natuurlijke geneesmethodes uitstekend samen kunnen gaan. Ze kunnen elkaar zinvol aanvullen.

Na jarenlange ervaring in de hulpverlening, crisisopvang en het begeleiden van minderjarige asielzoekers houd ik mij nu bezig met natuurgeneeskunde en verschillende vormen van massage en lichaamsgerichte therapie. Ik heb mijn opleiding natuurgeneeskunde en lichaamsgerichte therapie gevolgd aan de Academie voor natuurgeneeskunde ‘Hippocrates’, een 5-jarige HBO opleiding in Bloemendaal. Hier heb ik mij ook verdiept in de psycho-sociale begeleiding. Van 2009 tot 2013 was ik docent mindfulness aan deze opleiding.

Ik ben geregistreerd bij de VMBN, beroepsvereniging voor mindfulness trainers. En bij de NWP, beroepsvereniging voor natuurgeneeskundigen.